Aparatură Medicală

stomprax-aparatura-2

Microscop

În cadrul endodonției, care se ocupă cu tratamentele de canal și morfologia canalelor radiculare, localizarea orificiilor endodontice poate fi acum mai ușor detectată, iar eventualele incidente operatorii nedorite pot fi mult mai ușor prevenite. Totuși, dacă apar incidente precum realizarea de perforații sau fracturarea de instrumente endodontice în canale, acestea pot fi mai bine abordate și rezolvate având la dispoziție tehnologii de mărire și iluminare conferite de microscopul endodontic.

Tratamentele endodontice asistate de microscop reprezintă cea mai complexă formulă de lucru existentă, în prezent, în endodonție. Cu ajutorul acestuia, care poate mări de până la 22 de ori și poate furniza o lumină destul de puternică pentru a se putea observa detalii pe care medicul dentist nu le poate vedea cu ochiul liber, se pot salva dinți, care altfel nu ar fi putut fi păstrați. Un tratament de canal bine făcut poate reda funcționalitatea dinților pacientului și, cu o îngrijire adecvată, poate preveni eventuale complicații viitoare.

Calitatea deosebită a imaginii se datorează iluminării coaxiale (sursa de lumină este orientată pe aceeași direcție în care privește medicul și nu se formează umbre), dar și redării cu fidelitate a culorilor. Vizualizarea celor mai fine detalii este foarte importantă pentru diagnostic și pentru tratament. Practic, microscopul dentar are aplicabilitate în toate ramurile stomatologiei. Folosirea corectă a acestuia de către medici stomatologi pregătiți profesional să lucreze cu acest instrument de mare precizie poate conduce la obținerea unor rezultate la nivel de excelență.

stomprax-aparatura-4

Inhalosedarea cu protoxid de azot ( “funny gas”) reprezintă o metodă de sedare conștientă, ce induce pacientului o stare de relaxare și cooperare, dar care permite păstrarea căilor respiratorii deschise și menținerea stării de conștiență a pacientului, precum și toate reflexele nealterate, pacientul putând comunica ușor cu cei din jurul său. Poate fi utilizată atât la copii cât și la adulți. Folosirea protoxidului de azot în combinație cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimți nicio senzație de teamă. După terminarea tratamentului, medicul întrerupe administrarea protoxidului de azot și administrează pacientului pentru un interval de câteva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a substanței inhalate.

Avantajele realizării tratamentelor dentare sub inhalosedare sunt în egala măsură pentru pacient și pentru medic:

  • efectul inhalării este foarte rapid: în câteva minute de la administrare, pacientul va simți o senzație plăcută de relaxare și euforie, care va înlocui stresul bine-cunoscut
  • controlul sedării se face de către medic, în funcție de durata intervenției
  • spre deosebire de alte metode de sedare, în cazul folosirii protoxidului de azot pacientul nu are niciun fel de reacții adverse în timpul tratamentului sau după, pacientul fiind în stare optimă pentru a-și continua activitățile zilnice, imediat după încetarea ședinței de tratament
  • dispariția oricărui disconfort fizic creat de realizarea anesteziei locale
autoclav_1

Autoclav clasa B

Sterilizarea nu este o opțiune și de aceea autoclavele sunt considerate centrul nervos al procesului de sterilizare dintr-un cabinet medical, fiind dispozitive întrebuințate pentru sterilizarea și uscarea instrumentelor medicale. În funcție de tipul echipamentelor ce pot fi sterilizate și de ciclul de sterilizare, în comerț există diverse tipuri de autoclave: clasa B, clasa S și clasa N.

Spre deosebire de autoclavele clasa S și N, cele din clasa B sunt mai competitive. Acestea reușesc să asigure în totalitate sterilizarea instrumentelor medicale prezente într-un cabinet stomatologic. Autoclavele de clasa B îndeplinesc cele mai dificile cerințe privind sterilizarea încărcăturilor din cabinetele medicale. Cu ajutorul lor, instrumentele cavitare, dar și instrumentele aflate în toate tipurile de ambalaje, pot fi sterilizate sigur.

Lampa albire Zoom Philips WhiteSpeed LED

Cu ajutorul acestui sistem de albire, considerat a fi numarul 1 in domeniu de catre ADA (American Dental Association) puteti obtine dinti mai albi cu pana la 8 nuante. In general gelul de albire care are ca substanta activa peroxid de hidrogen (H2O2) și peroxid de carbamidă (CH6N2O3), functioneaza si fara a fi stimulat extern, dar cu ajutorul lampii zoom rezultatele vor fi mai rapide si mai spectaculoase, in doar o ora obtinandu-se rezultatul maxim. Frecvent pot sa apara sensibilitati dentare , acestea sunt insa tranzitorii si de scurta durata.

Laser

Termenul laser provine din limba engleză fiind acronimul LASER – Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation („amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiație”),

EPIC™ X este singurul laser dezvoltat de BIOLASE exclusiv pentru stomatologie, fiind

singurul laser cu dioda care are aprobarea FDA pentru 3 tipuri de tratamente distincte: tesut moale, albire, biostimulare/terapia durerii.

Aplicatii:

  • evicțiuni gingivale
  • gingivectomii/ginivoplastii
  • tratarea pungilor parodontale
  • debridări
  • frenectomii
  • ulcere aftoase
  • hemostază
  • endo: decontaminare
  • expunerea dinților neerupți
  • descoperiri de implant
  • alungiri coronare
  • incizii/excizii gingivale
  • vestibuloplastii
  • tratamentul ulcerațiilor herpetice și aftoase ale mucoasei orale

Camera intraorală

Camera intraorală permite specialistului în stomatologie să observe în timp real tot ceea ce se întâmplă în cavitatea orală a pacienților. Cu ajutorul imaginilor proiectate pe un monitor, se pot depista anomaliile sau afecțiunile prezente, se îmbunătățește comunicarea cu pacienții și facilitează adoptarea celor mai bune decizii terapeutice și profilactice. Imaginile obținute permit mărirea detaliilor și vizualizarea patologiei existente, putând apoi să fie transferate și stocate pe unități de memorie externă.

ELEMENTS OBTURATION UNIT este un sistem pentru obturarea la cald a canalelor radiculare ce realizează umplerea  tridimensională a acestora, fiind eficient, predictibil și precis. Reunește patru funcții într-un aparat:

  • sigilare apicală
  • injectare de gutapercă
  • tester pulpar
  • cauterizare

Este cel mai inovativ sistem din sfera endodontică, care utilizează tehnica de condensare la cald a gutapercii, fiind cea mai eficientă metodă de obturare.

În comparație cu alte tehnici, condensarea gutapercii încălzite realizează umplerea canalelor laterale și sigilarea apicală, deziderate ce nu pot fi obținute prin alte metode. Datorită căldurii, materialul de obturație se adaptează perfect la pereții canalului radicular și își va păstra în timp stabilitatea dimensională.

Avantajele tehnicii de obturare vertical la cald:

  • are un succes clinic îndelungat
  • sigilarea sistemului endodontic de canale este mai eficientă decât alte metode de obturare
  • se obține o mai bună etanșeitate a obturației de canal, de care depinde succesul tratamentului
  • tehnică superioară altor metode, datorită introducerii în canalele radiculare a gutapercii încălzite, care poate pătrunde și în canale laterale și accesorii
stomprax-aparatura-3

SonicFill este cel mai modern sistem de obturare coronară creat prin asocierea a două prestigioase firme de aparatură stomatologică și materiale dentare (Kavo și Kerr), ce permite efectuarea de obturații pe dinții posteriori ( premolari și molari) cu ajutorul unei proceduri ușor de utilizat, într-o singură etapă, ce combină avantajele unui compozit fluid cu cele ale unui compozit universal, printr-o activare sonică ce reduce semnificativ vâscozitatea materialului, astfel încât cavitatea să poată fi umplută rapid, iar între dinte și materialul de obturație să existe o adaptare optimă, fapt ce asigură rezultate excepționale de restaurare dentară pe termen lung.

Apex locatorul este un aparat utilizat pentru a determină poziția vârfului rădăcinii și prin urmare, pentru stabilirea lungimii radiculare. În acest fel, conferă medicului stomatolog siguranța unui tratament de canal corect, efectuat pe toată lungimea dintelui. Apexul canalului radicular are o rezistență specifică la curentul electric. Acest lucru îl măsurăm cu ajutorul unei perechi de electrozi, atașați de obicei la buza pacientului și la acele cu care se efectuează tratament.

Până la apariția acestor aparate tratamentul de canal era realizat “orbește”, deoarece deschiderea canalului radicular de cele mai multe ori nu coincide cu vârful rădăcinii. Folosind un apex locator, eliminăm posibilitatea unui tratament incomplet în urma căruia pot apare diverse complicații.

Apex locatorul poate fi deosebit de util atunci forma și orientarea rădăcinilor nu se pot vedea clar pe radiografie

Avantajele folosirii apex locatorului sunt:

  •  determinarea precisă a lungimii de lucru
  •  reprezentarea live a mișcării prin întreg canalul
  •  măsurători independente bazate pe sistemul avansat al mulți-frecvențelor
  •  determinarea electronică a lungimii canalului este recunoscută că fiind cea mai sigură metodă
  •  cea mai nouă tehnologie digitală

Ca tu să beneficiezi de comoditatea de a sta în scaun fără grijă,
în timp ce noi ne ocupăm de zâmbetul tău

SIGURANȚ​Ă. ÎNCREDERE. CELE MAI CORECTE SOLUȚII TERAPEUTICE.
ZÂMBETUL MULT VISAT!

Programează o vizită acum!