Servicii

Este important ca toate tratamentele dentare să fie efectuate de medici care fac parte din aceeași echipă.

Astfel, la Stomprax, oferim un set complet de servicii medicale prin care răspundem oricărui tip de nevoie stomatologică, fie ea de natură estetică sau funcțională.

CONSULTAȚIE

evaluarea situației medicale orale și stabilirea planului de tratament

Consultația reprezintă cel mai important aspect în medicina dentară, pe lângă tratamentele de specialitate. De aceea, fiecare consultație este realizată cu maximum de responsabilitate și respect de către membrii echipei medicale a cabinetului nostru.

Fiecare pacient este diferit, la fel cum și tratamentele trebuie pliate pe nevoile individuale ale fiecărei persoane care ne calcă pragul. Tocmai din acest motiv, ascultăm și înțelegem nevoile pacienților și stabilim un plan de tratament corect după dorințele și nevoile acestora.

Consultația reprezintă un prim pas esențial în începerea unei bune colaborări medic-pacient, datele obținute în urma discuțiilor avute fiind trecute într-o fișă clinică stomatologică. De asemenea, la prima întâlnire, discutăm și prezentăm tratamentele necesare și costurile aferente.

PREVENȚIE DENTARĂ

ansamblul de masuri prin care se previne aparitia afectiunilor oro-dentare

Chiar daca se respecta cu cea mai mare rigurozitate regulile de igiena, uneori pot aparea carii noi, placa bacteriana sau tartru, afectiuni care, neglijate si netratate pot duce la complicatii greu de manageriat sau afectiuni oro-dentare mai grave. Este bine cunoscut faptul ca este”mai usor sa previi decat sa tratezi”.

ENDODONȚIE

tratarea afecțiunilor pulpare și a canalului radicular

Dacă o simplă carie dentară nu este tratată la timp, se ajunge ca aceasta să avanseze așa de mult încât să afecteze pulpa dentară (nervul). Acest fenomen are ca rezultat provocarea durerilor dentare de multe ori insuportabile. În urma acestora, deseori pacienții solicită extracția dintelui în cauză, fără a ține cont de consecințele pe care le implică pierderea chiar și doar a unui singur dinte.

Printr-un tratament corespunzător al canalelor radiculare (tratament endodontic), dintele afectat poate fi salvat și apoi restaurat prin mai multe metode, în funcție de gradul de distrucție coronară provocat de procesul carios.

În timpul efectuării tratamentelor endodontice, utilizarea sistemului de digă este esențială pentru o izolare eficientă a dintelui, de bacteriile din salivă. Acest sistem ne asigură un câmp operator favorabil unui tratament corespunzător, izolând dintele de cavitatea orală și de contaminarea cu microorganisme.

În cabinetul nostru se utilizează diferite tehnici de obturare a canalului radicular, de la metoda clasică prin condensare laterală la rece, la metode moderne precum microscop endodontic și obturație 3D (după o preparare mecanică a canalului cu instrumentar rotativ, materialul de obturație endodontică este injectat și condensat cu ajutorul anumitor sisteme pentru a asigura o sigilare tridimensională și etanșă a spațiului endodontic).

PROTETICĂ DENTARĂ

refacerea sau înlocuirea unuia sau mai multor dinți care și-au pierdut capacitatea funcțională

Protetica este o ramură a stomatologiei care oferă soluții de înlocuire (protezare) a substanței dentare pierdute parțial (prin carii avansate, fracturi etc) sau chiar total (prin extracții). Lucrările protetice pot fi fixe, atunci când mai există dinți “de legătură”, astfel încât să se poată realiza lucrări ce vor fi cimentate pe dinții vecini spațiului edentat, sau mobile, respectiv protezele dentare.

Aceste lucrări sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară și necesită mai multe etape până la finalizarea lor. Materialele utilizate sunt diverse, în funcție de indicația terapeutică, dar și de dorințele pacientului (vorbim de lucrări de metal, metalo-compozite, metalo- ceramice, ceramică pe zirconiu sau chiar integral ceramice).

CHIRURGIE

extracții și rezecții apicale

Chirurgia orală și maxilo-facială cuprinde tratamentul chirurgical al părților moi cervico-faciale, al oaselor craniului visceral, al glandelor salivare, al articulației temporo-mandibulare, al diformităților și malformațiilor cranio-faciale, plastia reconstructivă în sfera orală și maxilo-facială și tratamentul chirurgical al afecțiunilor dento-parodontale.

Specialitatea cuprinde 2 părți:

  1. Chirurgia orală – se preocupă de studiul, prevenirea și tratamentul chirurgical al afecțiunilor dento-parodontale.
  2. Chirurgia maxilo-facială – cuprinde patologia și tratamentul chirurgical al traumatismelor maxilo-mandibulare și ale părților moi cervico-faciale, infecții oro-maxilo-faciale, tumori benigne ale părților moi și osoase oro-maxilo-faciale, tumori maligne ale părților moi și osoase oro-maxilo-faciale, bolile glandelor salivare și ale articulației temporo-mandibulare, diformităti și malformații congenitale ale feței și ale maxilarelor, durerea în sfera oro-maxilo-facială, plastia reconstructivă după defecte oro-maxilo-faciale etc.

IMPLANTOLOGIE

înlocuirea unuia sau a mai multor dinți care lipsesc

Un implant dentar este un șurub de titan care înlocuiește practic rădăcina unui dinte care lipsește. Implantul este inserat în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenție chirurgicală. Ulterior, se așteaptă o perioadă de timp, până se stabilește o relație de legătură (osteo-integrare) între implant și os, astfel ca implantul să poată servi drept sprijin pentru o coroană, proteză parțială/totală fixă sau proteză mobilizabilă. Implanturile dentare pot să înlocuiască un singur dinte sau mai mulți dinți. Lucrările protetice fixe cu sprijin implantar au aspect asemănător dinților naturali, iar funcția dintelui lipsă este preluată de noua structură.

PARODONTOLOGIE

tratarea diferitelor tipuri de boli ale gingiei

Parodontologia este ramura medicinii dentare care se ocupă cu profilaxia, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor parodonțiului marginal, în contextul afecțiunilor buco-maxilare și sistemice. Manoperele de profilaxie, diagnosticare și tratament se referă la:

  1. Evidențierea și îndepărtarea factorilor îmbolnăvirilor parodonţiului marginal
  2. Manopere de igienizare, debridare gingivală, tratament antimicrobian
  3. Chirurgie parodontală
  4. Restaurare protetică în parodontopatii

ESTETICĂ DENTARĂ

albire dentara, remodelarea dintilor ca forma si culoare prin aplicarea de fatete directe sau indirecte, aplicarea de obturatii fizionomicermodelarea

Presupune o serie de tratamente stomatologice din arii diferite (albire, chirurgie, implantologie, parodontologie, protetică, odontoterapie, ortodonţie) având ca scop final îmbunătăţirea aspectului dinţilor, gingiilor, oaselor maxilare şi buzelor.

Pornind de la cele mai simple metode de a reda sau modifica zâmbetul unei persoane, în funcție de starea de sănătate oro-dentară a pacientului, cabinetul nostru oferă servicii de: albire, remodelarea dinților/modificarea formei/închideri de spații, obturații fizionomice, skyce dentar (bijuterii dentare).

ORTODONȚIE

prevenirea și tratamentul malpozițiilor dentare și neregularităților scheletice

Ortodonția este o ramură specială a medicinii dentare, care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea și tratamentul malpozițiilor dentare și iregularităților scheletice, ținând cont de armonia și estetica facială. În lipsa unui tratament, problemele ortodontice pot determina apariția cariilor, a bolilor gingivale, distrucțiilor osoase, probleme ale articulației temporo-mandibulare și pierderi dentare.

Aparatele ortodontice sunt foarte variate, fiind individualizate în funcție de vârstă și de problemele pacientului. Dacă între 3-12 ani vorbim de aparate mobilizabile și funcționale, după această vârstă pacienții vor purta aparate fixe (acestea pot fi aplicate, modificate și îndepărtate din cavitatea orală doar de către medicul ortodont).

Această metodă presupune aplicarea pe dinţi a unor dispozitive metalice sau ceramice, de care se atașează niște arcuri care aduc treptat dinții în poziția lor normală, pe arcadă și astfel, în timp, probleme ca dinți înghesuiți sau incorect aliniați, dinți înclinați, maxilare mici sau prea mari,  pot fi rezolvate prin această metodă. La copii, se poate modifica volumul arcadelor și poziția dinților folosind aparate mobile, atractiv colorate pentru a fi plăcute.

PEDODONȚIE

tratamentul afecțiunilor dentare la copii

Pedodonția sau stomatologia pediatrică se ocupă de tratamentul afecțiunilor dentare la copii. În timpul etapei de creștere a copilului, sunt necesare îngrijiri speciale care să permită o dezvoltare normală a aparatului dento-maxilar și să evite apariția unor potențiale afecțiuni ale dentației definitive.

De aceea, cabinetele de stomatologie Stomprax Medica oferă servicii individualizate de consiliere precum și mijloace de profilaxie a apariției cariilor dentare (instruire cu privire la o tehnică de periaj corectă, fluorizări topice și sigilări dentare). Tratamentele se desfășoară într-un cadru prietenos, cu multă răbdare și înțelegere pentru micii pacienți.

INHALOSEDARE

terapia sub inhalosedare conștientă pentru pacienții cu “teamă de dentist”

Am introdus un nou serviciu care dorește să vină în întâmpinarea tuturor pacienților care suferă încă de “teamă de dentist”, și anume terapia sub inhalosedare conștientă. Prin inhalarea unui amestec de oxigen și protoxid de azot, pacienții de toate vârstele care au și cea mai mică reținere față de vizita la medicul dentist sau cei care au dezvoltat chiar adevărate fobii, sunt mai relaxați și mai colaboranți. Avantajele acestei tehnici constă în instalarea efectului în doar câteva minute și încetarea lui odată cu oprirea administrării gazului, pacienții fiind apți să își desfășoare normal activitățile curente (ex.: condusul mașinii). Nu există efecte secundare în cazul acestei terapii, deoarece protoxidul de azot nu este metabolizat în organism.

Ca tu să beneficiezi de comoditatea de a sta în scaun fără grijă,
în timp ce noi ne ocupăm de zâmbetul tău

SIGURANȚ​Ă. ÎNCREDERE. CELE MAI CORECTE SOLUȚII TERAPEUTICE.
ZÂMBETUL MULT VISAT!

Programează o vizită acum!